A Tornyocska Süti
egy hagyományos magyar édesség, amelyet gyakran karácsonyi időszakban
készítenek. A sütemény alapját egy ropogós, diós tészta képezi, amit egy
finom vaníliás krém tölt meg. A süti tetejét pedig csokimázzal vagy
porcukorral díszítik. Ahhoz, hogy elkészítsd a Tornyocska Sütit, először is
össze kell gyúrnod a tésztát. Ehhez lisztet, vajat, tojást és őrölt diót kell
összekeverned. Miután rugalmas tésztát kaptál, nyújtsd ki és vágd kis
téglalap alakú darabokra. Ezután mehet a sütőbe a tészta, amíg szép
aranybarna nem lesz. Közben készítsd el a krémet: főzd össze a tejet, cukrot
és vaníliás pudingport, majd hagyd kihűlni. Miután a tészta és a krém is
elkészült, jöhet a sütemény összeállítása. Kenj egy kevés krémet minden
téglalapra, majd rakd őket tornyocskát alkotva egymásra. Végül pedig ízlés
szerint díszítheted csokoládémázzal vagy porcukorral a Tornyocska Sütit.
Hagyd kissé megdermedni a mázat, majd már tálalhatod is ezt az ínycsiklandó
édességet. Remélhetőleg kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld elkészíteni ezt
az egyszerűen fantasztikus süteményt! Jó sütést és jó étvágyat!