Szaftos Csirkepörkölt

  A szaftos
csirkepörkölt egy igazán ízletes és tápláló étel, amelyet sokan kedvelnek a
magyar konyhában. A pörkölt elkészítése egyszerű, de időigényes folyamat,
azonban a végeredmény minden percét megéri. Először is, válasszunk jó
minőségű csirkemellet vagy combot a pörkölt elkészítéséhez. A húst vágjuk
kisebb darabokra, majd pirítsuk meg egy lábasban kevés olajon. Adjunk hozzá
apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát is a húshoz, valamint sót, borsot és
pirospaprikát ízlés szerint. Amikor a hús már jól megpirult és
összekeveredett a fűszerekkel, öntsünk hozzá vizet annyi, hogy ellepje a
húst. Fedjük le és hagyjuk rotyogni lassú tűzön legalább fél órán keresztül.
Amikor a hús már majdnem puha, adjunk hozzá zöldségeket is, például paprikát,
paradicsomot és sárgarépát apró kockákra vágva. Hagyjuk tovább főni addig,
amíg a zöldségek megpuhulnak. Ha szeretnénk még szaftosabbá tenni a
pörköltet, akkor adjunk hozzá tejfölt vagy tejszínt is az ételhez. Ízlés
szerint még ízesíthetjük sóval, borssal vagy kakukkfűvel. Végül tálaljuk az
ételt friss petrezselyemmel megszórva és friss kenyérrel vagy rizzsel
kísérve. A szaftos csirkepörkölt garantáltan elnyeri majd családunk és
barátaink tetszését! Jó étvágyat!