Sült Karfiol

  A Sült Karfiol egy
könnyű és egészséges alternatíva lehet az hagyományos köreteken belül. A
karfiolt rengeteg módon lehet elkészíteni, de a sült változat kifejezetten
finom és ropogós. Ha szeretnél kipróbálni egy új receptet, akkor érdemes
nekikezdened ennek az egyszerű ételnek. Először is, válaszd ki a megfelelő
karfiolt a sütéshez. Fontos, hogy friss és egészséges zöldséget válassz,
amelynek sűrű feje van és nincsenek barna foltok rajta. Mosd meg alaposan, majd
vágd fel kisebb rózsákra. Ezután készíts egy tálban egy kevés olívaolajat,
sót, borsot és kedvenc fűszereidet (pl. fokhagyma, rozmaring) és forgasd bele
a karfiolt, hogy jól átitassák az ízek. Ha szereted a pikáns ízeket, akár
reszelt sajtot is szórzhatsz rá. A következő lépésben előmelegítsd a sütőt
200 fokra és teríts ki egy sütőpapírt a tepsibe. Rendezd el rajta a
karfiolrózsákat úgy, hogy ne érjenek egymáshoz és süsd 20-25 percig, amíg
aranybarna nem lesz. Amikor elkészült, tálald azonnal melegen. A sült karfiol
tökéletes köret lehet akár húsételek mellé is, vagy akár önálló fogásként is
megállja a helyét. Próbáld ki ezt az egyszerű receptet otthon és élvezd az
egészséges és finom ízeket!