Sült édesburgonya
receptek: egyszerű és finom Az édesburgonya egyre népszerűbbé válik az
egészséges táplálkozás hívei körében, hiszen tele van vitaminokkal és
rostokkal, ráadásul alacsonyabb glikémiás indexű, mint a hagyományos
burgonya. Egyik legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető változata a sült
édesburgonya, amit akár fűszerekkel is ízesíthetünk. A recept elkészítése
rendkívül egyszerű. Először is meg kell mosni és meghámozni az édesburgonyát,
majd fel kell szeletelni vékony karikákra vagy hasábokra. Ezeket egy tepsibe
helyezve sóval, borsal és olívaolajjal ízesítjük, majd jöhetnek rá a
fűszerek. Leggyakrabban fokhagymapor, pirospaprika és rozmaring kerül rájuk,
de lehet kísérletezni más fűszerekkel is. Ezután a tepsit be kell tenni a 200
fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-40 percig sütni, amíg szép aranybarnára
pirulnak az édesburgonyák. Érdemes időközönként megkeverni őket a sütés
közben, hogy minden oldalukon egyenletesen piruljanak. Ha kész vannak, csak
ki kell venni a sütőből és azonnal tálalhatóak is. A sült édesburgonyák remek
köret lehet bármilyen húsétel mellé, de akár magukban is megállják a helyüket
egy könnyű vacsorának. Összességében tehát elmondható, hogy a sült
édesburgonya nemcsak finom és laktató étel, de egyszerűen elkészíthető is.
Kóstold meg te is ezt az egészséges alternatívát a hagyományos burgonyához!