Sózott Szalonna Készítése

  A sózott szalonna
készítése igazi hagyományos étel, amelynek elkészítése nem bonyolult, de
időigényes folyamat. Ha szeretnél házilag készíteni egy ízletes és ropogós
szalonnát, kövesd az alábbi lépéseket: 1. Először is válassz jó minőségű
szalonnát, lehetőleg sertéshájból vagy oldalból. Fontos, hogy a szalonna
vastagsága egyenletes legyen. 2. Mossd meg alaposan a szalonnát hideg vízzel,
majd töröld szárazra. 3. Elkészítheted a sózó keveréket: keverj össze tengeri
sót, pirospaprikát, esetleg fokhagymaport vagy más fűszereket ízlés szerint.
4. A szalonnát dörzsöld be alaposan a sózó keverékkel minden oldalról.
Fontos, hogy mindenhol egyenletesen legyen bekenve. 5. Tedd a sózott
szalonnát egy zárható dobozba vagy műanyag tasakba, majd helyezd a hűtőbe
legalább 2-3 napra. Időnként forgasd át a szalonnát a páclében. 6. Miután
megfelelően megsózódott a szalonna, vedd ki a hűtőből és hagyd állni
szobahőmérsékleten legalább fél órán át. 7. Végül süsd meg a szalonnaszeleteket
forró serpenyőben mindkét oldalon aranybarnára. Ne használj zsírt vagy
olajat, mert a saját zsírjából sült szalonna lesz a legfinomabb. És voilà,
már kész is van a házi sózott szalonna! Ízlés szerint fogyaszthatod pirítva
kenyérrel vagy akár salátákban is felhasználhatod. Jó étvágyat!