Sajtos Tészta

  A sajtos tészta egy
egyszerű, de ízletes étel, amelyet gyakran készítenek otthoni konyhákban. A
recept alapját általában tészta (pl. penne, spagetti vagy fusilli) és sajt
jelenti, de lehet hozzáadni még egyéb hozzávalókat is a változatosság
kedvéért. Az első lépés az, hogy felforralunk egy lábasnyi vizet tésztának
megfelelő mennyiségű sóval. Amikor már lobog a víz, beletesszük a tésztát, és
addig főzzük, amíg meg nem puhul. Eközben egy másik edényben felolvasztunk
egy kis vajat vagy olajat, majd hozzáadjuk a frissen reszelt sajtot. Gyakran
használnak parmezánt vagy cheddart a sajtos tésztahoz, de bármilyen sajt jó
lehet bele. Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük és összekeverjük a sajtos
keverékkel. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés tejet vagy tejszínt is a
szószt sűrítéséhez. Végül ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és friss
petrezselyemmel vagy bazsalikommal. A sajtos tészta gyorsan elkészíthető és
nagyon finom étel, amelyet akár egyszerű hétköznapi vacsoraként is
elkészíthetünk. Próbáljátok ki ti is otthon!