Sajtfánk

  A sajtfánk egy
ízletes és könnyen elkészíthető desszert, amely a sajtos és édes sütemények
kedvelőinek igazi csemegéje lehet. A sajtfánkot általában sütőben készítik,
de van olyan recept is, amely sült olajban készül. A sajtfánk elkészítése
egyszerű, csak néhány alapanyagra van szükség hozzá. A legfontosabb összetevő
a túró vagy krémsajt, ami adja a fánknak az jellegzetes sajtos ízét. Ezen
kívül tojást, lisztet, cukrot és egy kevés sót is hozzá kell adni a tésztához.
Az elkészítés lépései sorrendben: 1. Először is keverjük össze egy tálban a
túrót vagy krémsajtot a tojással, cukorral és sóval. 2. Ezután fokozatosan
adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjuk össze a tésztát. 3. Ha túl ragadós lenne a
tészta, adjunk hozzá még egy kis lisztet. 4. Formázzunk kis gombócokat vagy
lapos korongokat a tésztából. 5. Melegítsünk fel elegendő olajat egy
serpenyőben, majd süssük ki benne aranybarnára a fánkokat mindkét oldalukon.
6. Végül szórjuk meg porcukorral vagy fahéjjal a frissen sült sajtfánkokat.
Így már könnyedén elkészítheted otthon is ezt az isteni desszertet, amivel
garantáltan elcsábítod majd családod és barátaid ízlelőbimbóit! Jó étvágyat!