A rakott kelbimbó
egy igazán finom és laktató étel, amely kiváló választás lehet a hűvösebb
napokon. A recept egyszerű, és bár elsőre talán ijesztőnek tűnhet a kelbimbó
használata, garantálom, hogy megéri kipróbálni! A recept lépései: 1. Először
is mossuk meg alaposan a kelbimbót, majd vágjuk félbe őket. 2. Egy lábasban
forraljunk vizet sóval, és főzzük benne a kelbimbót addig, amíg kissé
megpuhulnak, de még marad bennük egy kis roppanós állag. 3. Közben készítsünk
egy besamel mártást: olvasszunk fel vajat egy lábasban, adjunk hozzá lisztet
és keverjük simára. Lassan öntsük hozzá a tejet folyamatos keverés mellett,
majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 4. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal,
majd rétegezzük az alábbi módon: kelbimbó – besamel mártás – reszelt sajt. 5.
Ismételjük meg ezt a rétegezést egészen addig, amíg elfogy a kelbimbó. 6.
Végül szórjuk meg a tetejét sajttal és tegyük előmelegített sütőbe kb. 30-40
percre, vagy amíg aranybarnára sül. És voilà! Kész is a mennyei rakott
kelbimbó! Remélem kedvet kaptál kipróbálni ezt az ínycsiklandó receptet! Jó
étvágyat!
