Padlizsán Rántva

  A padlizsán rántva
talán az egyik legkedveltebb és legismertebb padlizsános étel. A ropogósra
sült, aranybarnára pirult padlizsán szeletek igazi ínyencségnek számítanak,
és könnyedén elkészíthetőek otthon is. Először is válasszunk ki egészséges,
kemény padlizsánt a bevásárlás során. Mossuk meg alaposan, majd vágjuk vékony
szeletekre. Fontos, hogy a szeleteket ne túl vastagokra, de ne is túl
vékonyakra vágjuk, hogy a rántás során jól átsüljenek. Ezután jöhet a
panírozás. Készítsünk egy tálban lisztet, egy másikban felvert tojást és egy
harmadikban zsemlemorzsát. Először forgassuk meg a padlizsán szeleteket
lisztben, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában. Ügyeljünk arra,
hogy mindenhol egyenletesen legyen bevonva a panír. Egy serpenyőben hevítsünk
fel elegendő olajat, majd helyezzük bele a panírozott padlizsán szeleteket.
Mindkét oldalukat süssük aranyszínűre, majd tegyük papírtörlőre lecsöpögni a
felesleges olajat. A legjobb azonnal tálalni, esetleg tartármártással vagy
friss salátával kísérve. A padlizsán rántva remek vendégváró falatkáként is
funkcionál, de akár főételként is tálalhatjuk köret nélkül. Összességében
elmondható, hogy a padlizsán rántva egyszerűen elkészíthető étel, amely
garantáltan sikert arat mindenki körében. Próbálja ki Ön is otthon!