Ökörszem Recept

  Az ökörszem egy
hagyományos magyar édesség, amelynek elkészítése egyszerű és gyors. A recept
alapvetően három fő összetevőből áll: liszt, vaj és porcukor. Először is
keverjünk össze egy tálban 2 csésze lisztet és 1 csésze porcukrot. Ezután
adjunk hozzá 250g vajat, és gyúrjuk össze az egészet, amíg egy homogén tészta
nem lesz belőle. A tésztát tegyük folpackba, majd hűtsük le legalább fél
órára a hűtőszekrénybe. Ezután vegyük ki, és nyújtsuk ki kb. fél centiméter
vastagságúra. Szaggassunk ki belőle kis korongokat egy pohárral vagy
szaggatóval. A korongokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és közepét
szurkáljuk meg egy villával – így kapják meg az ökörszem jellegzetes
mintázatát. Előmelegített sütőben süssük aranybarnára a süteményeket. Amikor
kihűltek, ízlés szerint díszíthetjük csokoládéval vagy porcukorral. Az
elkészült ökörszemeket tároljuk légmentesen zárható dobozban, hogy ne
lágyuljanak meg. Az ökörszemek tökéletes vendégváró falatok, vagy akár ajándék
is lehetnek egy-egy szép dobozban csomagolva. Próbáljátok ki ti is ezt az
egyszerű és finom süteményt otthon!