Margarita Pizza

  A Margarita Pizza
az olasz konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb fogása, amely
egyszerűségében rejtőzik az igazi íz titka. A hagyományosan mozzarella
sajttal, paradicsommal és bazsalikommal készülő pizza egyáltalán nem
bonyolult étel, mégis rendkívül finom és ízletes. Az alapja a vékony tészta,
amelyet először meg kell sütni, mielőtt felkerül rá a töltelék. Ezután jön a
paradicsomszósz, amelyet friss paradicsomból vagy passzírozott paradicsomból
is elkészíthetünk. Ezután jön a mozzarella sajt, amely az igazi Margarita
Pizza elengedhetetlen összetevője. Végül szórjuk meg friss bazsalikom
levelekkel és ízlés szerint egy kevés olívaolajjal. A pizza sütése sem
bonyolult: elég csak 10-15 percig sütni 220 fokon, hogy a tészta ropogós
legyen, de a sajt is szépen megolvadjon és a paradicsom is megpuhuljon. A
Margarita Pizza nemcsak finom és egyszerűen elkészíthető étel, hanem
egészséges is. A paradicsom gazdag likopinban és C-vitaminban, a bazsalikom
pedig jó forrása az antioxidánsoknak. A mozzarella sajt pedig kalciumban
gazdag, ami erősíti a csontokat. Összességében tehát a Margarita Pizza egy
remek választás lehet akár egy gyors házilag elkészített vacsorához is, amely
garantáltan elnyeri mindenki tetszését. Próbálja ki otthon is!