A májas hurka egy
tradicionális magyar étel, melynek elkészítése nem bonyolult, de igazán
ízletes és tápláló fogást eredményez. Ha szeretnél otthon is elkészíteni egy
adagot, akkor kövesd a következő receptet: Hozzávalók: – 1 kg sertéshús – 1
kg libamáj – 1 kg rizs – 2 fej vöröshagyma – só, bors, fűszerek ízlés szerint
Elkészítés: 1. Mossuk meg alaposan a sertéshúst és a libamájat, majd vágjuk
apró kockákra. 2. Keverjük össze egy nagy tálban a húst, a májat és a rizst.
3. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, valamint sót, borsot és kedvenc
fűszereinket. 4. Alaposan keverjük össze az egészet, hogy jól elvegyüljenek
az ízek. 5. Töltsük meg a hurkákat ezzel a masszával, majd közben szorítsuk
össze őket. 6. Főzzük ki őket sós vízben kb. 1 órán át. Érdemes figyelni
arra, hogy ne töltsük túl a hurkákat, mert főzés közben megnövekszenek és
különféle balesetekhez vezethetnek. A májas hurka kiváló választás lehet egy
vasárnapi ebédre vagy akár egy házibuli vendégvárónak is. Jó étvágyat
kívánunk!