Kézműves Fagylalt

  A kézműves fagylalt
egyre népszerűbb desszert lehetőség, amelyet otthon is könnyedén
elkészíthetünk. Ezek a fagylaltok általában természetes alapanyagokból
készülnek, és rengeteg különböző ízvariáció közül választhatunk. Az első
lépés az alapfagyivalap elkészítése. Ehhez szükségünk lesz friss tejszínre,
tojássárgájára, cukorra és vaníliakivonatra. A tejszínt felmelegítjük egy
lábasban, majd hozzáadjuk a cukrot és kevergetve feloldjuk benne. A
tojássárgáját kikeverjük egy kis mennyiségű meleg tejszínnel, majd
hozzákeverjük a maradék meleg tejszínhez. Visszatesszük a tűzre, és addig
főzzük, amíg besűrűsödik. Végül hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd hagyjuk
kihűlni. Miután elkészült az alapfagyilat, jöhetnek az ízesítések!
Kipróbálhatunk gyümölcsös változatokat (pl. eper, málna, banán), csoki- vagy
diós fagylaltot is. Ehhez egyszerűen turmixoljuk össze az ízesítőket az
alapfagyivalappal, majd tegyük lefagyni egy fagylaltgépben. Ha nincs
fagylaltgépünk, akkor sem kell kétségbeesnünk! Egyszerűen öntsük át a masszát
egy tálba, tegyük be a mélyhűtőbe, majd minden 30 percenként vegyük ki és
kevergessük át alaposan. Így elkerülhetjük a jégkristályosodást és krémesebb
fagylaltot kapunk. A kézműves fagylalt így egyszerűen elkészíthető otthon is,
és garantáltan nagy sikert arat majd vendégeink körében! Merítsünk ihletet a
szezonális gyümölcsökből és kísérletezzünk bátran az ízekkel!