Az őszi hónapokban
talán nincs is olyan tradicionális magyar étel, amely annyira népszerű lenne,
mint a lucskos káposzta savanyú káposztából. Ez az egyszerű, de ízletes étel
szinte minden család asztalát díszíti a hideg napokon. Ha te is szeretnéd
elkészíteni otthon, néhány egyszerű lépést követve könnyedén elkészítheted
ezt az isteni fogást. Először is, szükséged lesz savanyú káposztára. A
legjobb, ha friss, házilag savanyított káposztát használsz, de ha nincs ilyen
lehetőséged, boltban vásárolt savanyú káposzta is megteszi. Ezt alaposan le
kell mosni és leszűrni a felesleges léktől. Ezután vágd apróra a káposztát és
tedd egy nagy fazékba. Adj hozzá vizet annyi, hogy éppen ellepje a káposztát,
majd tedd fel főni. Amikor már puha a káposzta, adj hozzá egy kevés zsírt
vagy olajat és egy kis lisztet a besűrítéshez. Fűszerezd ízlés szerint sóval,
borssal, esetleg paprikával és szegfűszeggel. Ha szereted pikánsságát, akkor
adj hozzá egy-két apróra vágott erős paprikát vagy egy kis csípős
paprikaport. Ha minden ízesítőt hozzáadtál és jól összekeveredett a fazékban,
takard le és hagyd párolódni lassú tűzön legalább fél órán át. Így az ízek
sokkal jobban összeérnek és az étel még finomabb lesz. Amikor elkészült a
lucskos káposzta savanyú káposztából, tálald forrón egy szelet friss
kenyérrel vagy akár sült kolbásszal. Jó étvágyat!Összességében tehát a
lucskos káposzta savanyú káposztából egy egyszerű, de nagyszerű magyar étel,
amelyet bárki könnyedén elkészíthet otthon is néhány alapanyag segítségével.
Jó étvágyat!
