Edamame

  Az edamame egy
japán eredetű zöld szója, amelyet sokan snackként vagy köretként
fogyasztanak. Ez a kis zöld szemeket tartalmazó hüvelyes növény sok
egészségügyi előnnyel rendelkezik, és könnyen elkészíthető. Az edamame
elkészítése nagyon egyszerű. Először is meg kell mosni a zöld szóját hideg
víz alatt, majd egy lábosban forró, sós vízben kb. 5-7 percig kell főzni. Ha
megfőtt, le kell csepegtetni és már fogyasztható is. Az edamame nagyon
tápláló, tele van fehérjével, rosttal és ásványi anyagokkal. Ezenkívül kevés
zsírt tartalmaz, így ideális snack lehet azoknak, akik fogyni szeretnének
vagy egészségesen szeretnének étkezni. Emellett az edamame gluténmentes és
vegán, így kiváló választás lehet azok számára is, akik speciális étrendet
követnek. Összességében az edamame egy finom és tápláló csemege, amely
könnyen beilleszthető az egészséges étrendbe. Érdemes kipróbálni ezt a japán
szóját és élvezni annak az egészségügyi előnyeit!