A Dhal Makhani egy
hagyományos indiai étel, melynek alapját fekete lencse és vörös bab képezi.
Gyakran fűszerezik garam masala, kurkuma, chili és gyömbérrel is. A végén
hozzáadnak tejfölt vagy tejszínt a krémes állag eléréséhez. Az elkészítése
egyszerű, de időigényes. Először a lencsét és babot beáztatjuk, majd
megfőzzük őket együtt. Eközben egy serpenyőben olajon megpirítjuk a
fűszereket, hozzáadjuk a főtt lencsét és babbal együtt, majd hozzákeverjük a
tejfölt vagy tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, majd pár percig még kavargatjuk.
A Dhal Makhani gazdag ízekkel rendelkező étel, melyet leggyakrabban rizzsel
vagy naan kenyérrel tálalnak. Kiváló választás lehet vegetáriánusok számára
is, hiszen tele van fehérjével és rosttal. Összességében a Dhal Makhani egy
könnyen elkészíthető, mégis ízletes indiai étel, mely nem csak az ízek miatt
kedvelt világszerte, hanem egészséges összetevői miatt is. Érdemes kipróbálni
otthon is!