Csónak Burgonya Készítése

  A csónak burgonya
egy remek étel, ami könnyen elkészíthető otthon is. Egy finom sült krumpli
változata, amelyet számos módon lehet variálni ízlés szerint. Elkészítése
egyszerű: először válasszunk ki néhány közepes méretű burgonyát, majd
alaposan mossuk meg és hámozzuk meg őket. Ezután vágjuk fel őket hosszában
ketté, majd egy kis kanállal óvatosan vájunk ki belőlük egy kis mélyedést,
hogy formát kapjanak a csónakok. Egy tálban keverjük össze olívaolajat, sót,
borsot és kedvenc fűszereinket (pl. fokhagymapor, rozmaring vagy kakukkfű).
Ezt a keveréket kendjük rá a burgonyacsónakok belsejére és kívülre is. Végül
helyezzük el a csónakokat egy sütőpapírral borított tepsiben, majd süssük
őket előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30-40 percig, amíg aranybarnára
pirulnak. Tálaláskor szórjunk rájuk friss petrezselymet vagy reszelt sajtot,
és kínálhatjuk őket tejföllel vagy salsa mártással. A csónak burgonya igazi
ínyencség, amely bármilyen főétel mellé remekül passzol. Próbáljátok ki ti is
otthon, garantáltan nagy sikert arattok vele!