A csirkemáj egy
nagyon finom és tápláló hús, amely számos étel elkészítéséhez használható.
Fontos azonban tudni, hogyan főzzük meg megfelelően, hogy a legjobb ízvilágot
érjük el vele. Először is fontos a csirkemáj megfelelő előkészítése. Mossuk
meg alaposan hideg víz alatt, majd távolítsuk el a felesleges zsírt és
hártyát róla. Vágjuk fel kisebb darabokra, hogy egyenletesen süljön át. A
következő lépés a főzési idejének meghatározása. Általában a csirkemáj gyorsan
elkészül, mindössze 5-7 perc alatt sült vagy párolt formában. Fontos azonban
figyelni rá, hogy ne süssük túl, mert könnyen kiszáradhat és elveszítheti
ízét. Ha sült csirkemellre vágyunk, akkor előbb forró serpenyőben pirítsuk
meg mindkét oldalát pár perc alatt. Ha inkább párolt változatot készítenénk,
akkor egy kevés olajon vagy vajon pirítsuk meg rövid ideig, majd öntsünk rá
kevés vizet vagy húslét és pároljuk további pár percig. Fontos még
megjegyeznünk, hogy a csirkemájnak nem szabad teljesen átsülnie belül, mert
akkor gumis lesz. Legjobb állapotban akkor lesz, ha kissé rózsaszín marad
belülről. Összességében tehát a csirkemáj főzési ideje rövid és egyszerű
folyamat, de figyelni kell rá, hogy ne süssük túl és ne szárítsuk ki. Ha
ezeket betartjuk, garantáltan egy finom és ízletes ételt készíthetünk belőle.
Jó étvágyat!