Chips

  A chips egy
népszerű ropogtatnivaló, amit általában burgonyából készítenek. A chips
készítése egyszerű, de van pár fontos lépés, amit érdemes betartani. 1. Az
első lépés a megfelelő burgonya kiválasztása. Fontos, hogy olyan fajtát
válasszunk, amelyik alkalmas chips készítésére, például a keményebb állagú és
kevésbé nedves burgonyaféléket ajánlott választani. 2. A következő lépés a
burgonya meghámozása és vékony szeletekre vágása. Fontos, hogy mindegyik
szelet azonos vastagságú legyen, hogy egyenletesen süljenek meg. 3. Miután
felvágtuk a burgonyaszeleteket, fontos őket alaposan lecsepegtetni, hogy ne
legyen rajtuk felesleges nedvesség. Ez segít abban, hogy a chips ropogós
legyen. 4. Most jön a sütés lényege: forró olajban kell kisütni a
burgonyaszeleteket addig, amíg aranybarnák nem lesznek. Fontos figyelni arra,
hogy ne legyen túl forró az olaj, mert akkor könnyen megégnek a chips. 5.
Végül sózzuk meg ízlés szerint a frissen sült chips-et, és már tálalhatjuk
is. A chips készítése tehát egyszerű folyamat, de nagyon finom eredményt
lehet elérni vele. Érdemes kísérletezni különböző ízekkel is, például sóval
vagy fűszerekkel megszórni a sült burgonyaszeleteket. Jó étvágyat!