Bundás Kenyér Sütőben

  A bundás kenyér egy
klasszikus reggeli vagy brunch étel, amelyet általában serpenyőben sütünk ki.
Azonban sokan nem tudják, hogy ugyanezt a finomságot könnyedén elkészíthetik
sütőben is, és még egészségesebb változatban is! Először is, vágjunk le
néhány szelet teljes kiőrlésű vagy rozsos kenyeret. Ezek a típusok sokkal
táplálóbbak és laktatóbbak, mint a fehér kenyér, így hosszabb ideig eltelítik
majd az embert. Ezután keverjünk össze egy tojást kevés vanília kivonattal,
egy csipet sóval és egy kis kanál fahéjjal egy tálban. Áztassuk meg benne a
kenyérszeleteket mindkét oldalukon alaposan. Ezután helyezzük őket egy
sütőpapírral bélelt tepsibe, majd locsoljuk meg őket egy kevés olívaolajjal
vagy kókuszolajjal. Ízlés szerint szórhatunk rájuk még esetleg diót vagy
mandulát is. Végül előmelegített sütőben süssük őket 180 Celsius fokon kb.
15-20 percig, amíg aranybarnára nem pirulnak. A bundás kenyér így sokkal
egészségesebb és könnyebb változata elkészült! A sütőben való elkészítése
pedig még kevesebb kalóriát jelent, mint a hagyományos serpenyős verzió.
Próbáljátok ki ezt az egyszerű receptet otthon is, garantáltan imádni
fogjátok!