Az ananászos
pulykamell egy egyszerű, de ízletes étel, amelyet gyakran készítenek ünnepi
alkalmakkor vagy egyszerűen csak a családi vacsorákra. A pulykamell egy
könnyű és egészséges hús, amely jól párosul az édes és savanyú ízekkel, amit
az ananász biztosít. Az elkészítése egyszerű és gyors. Először is vágjunk fel
egy pulykamellet vékony szeletekre. Egy serpenyőben pirítsuk meg a húst kis
olajon mindkét oldalán. Ha elkészült, tegyük félre. Ezután adjunk hozzá
kockázott friss vagy konzerv ananászt a serpenyőbe, valamint egy kevés
zöldségpárolót vagy apróra vágott hagymát. Pároljuk még néhány percig, majd
keverjünk hozzá egy kis szójaszószt és mézet a serpenyőbe. A végén tegyük
vissza a pulykamellet a serpenyőbe, hogy jól átsüljön az ízekben. Ízlés
szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg ízesíthetjük egy kis fokhagymával vagy
chilivel is. Az ananászos pulykamell remek választás lehet akár hétköznapi
ebédnek is, de ünnepi alkalmakra is megállja a helyét. Egyszerűen és gyorsan
elkészíthető, ráadásul az édes-savanyú ízvilág mindenkit lenyűgözni fog.
Próbálja ki Ön is ezt az ínycsiklandó fogást!