A zöldséges
zöldbableves egy fantasztikus étel, amely könnyű, tápláló és tele van friss
zöldségekkel. Ezt az egyszerű receptet bárki könnyen elkészítheti otthon, és
garantáltan melegen tartja a hideg téli napokon. Az első lépés az alaplé
elkészítése. Ehhez forraljunk fel egy nagy lábas vizet, majd adjunk hozzá
zöldségeket (pl. sárgarépa, petrezselyemgyökér, hagyma) és fűszereket (pl.
só, bors, babérlevél). Főzzük lassú tűzön legalább egy órán át, hogy az ízek
jól összeérjenek. Közben készítsük el a zöldségeket. Vágjuk apró kockákra a
sárgarépát, karalábét, cukkinit és bármit más zöldséget, amit szeretnénk
hozzáadni a leveshez. Ha van friss zöldbabunk is, azt is tegyük bele. A végén
adjuk hozzá a zöldségeket az alapléhez, és főzzük még további 15-20 percig,
amíg megpuhulnak. Adjunk hozzá friss petrezselymet vagy snidlinget a
tetejére, és már tálalhatjuk is! Ez a zöldbableves tökéletes választás lehet
egy könnyű ebédnek vagy vacsorának. Tele van vitaminnal és antioxidánssal,
ami segít erősíteni az immunrendszert és megelőzni a betegségeket. Próbáld ki
te is ezt az egyszerű receptet otthon, garantáltan imádni fogod!
