A Zöldborso egy
nagyon népszerű és egészséges élelmiszer, amely számos jó tulajdonsággal
rendelkezik. Ez a apró zöld színű hüvelyes növény tele van rosttal,
fehérjével, és vitaminokkal, mint például a C- és K-vitaminok. Emellett
alacsony zsír- és kalória tartalommal rendelkezik, így kiváló választás lehet
a diétázók számára is. Az első lépés az elkészítéséhez az, hogy meg kell
mosni a zöldborsót, majd le kell fejteni a szárát. Ezután forraljunk fel egy
lábast vízzel, majd tegyük bele a zöldborsót és főzzük 5-7 percig. Fontos,
hogy ne főzzük túl, mert könnyen elveszítheti vitamin tartalmát. A Zöldborso
sokféleképpen elkészíthető. Lehet párolva, sütve vagy akár salátákba is téve.
Nagyon finom hozzávalója lehet bármilyen ételnek, és könnyedén beilleszthető
bármilyen étrendbe. Összességében elmondható, hogy a Zöldborso rendkívül
egészséges és tápláló élelmiszer, amelyet érdemes beilleszteni az
étrendünkbe. Így nemcsak finom fogást készíthetünk belőle, de egészségünk
szempontjából is sokat tehetünk vele. Érdemes tehát kipróbálni és beépíteni
az étrendünkbe a Zöldborsót!
