A vanília torta az
egyik legnépszerűbb és legklasszikusabb desszert, amelyet számos különleges
alkalomra elkészíthetünk. A vanília torta elkészítése egyszerű, de annál
finomabb ízű sütemény, amely garantáltan mindenki kedvence lesz. Először is,
kezdjük a tortalap elkészítésével. Ehhez először verjünk fel 4 tojást 200
gramm cukorral, majd adjunk hozzá 200 ml tejet és 200 ml olajat. Ezt követően
szitáljunk hozzá 300 gramm lisztet és egy csomag sütőport, majd keverjük
össze alaposan. Öntsük a masszát egy kivajazott tortaformába, majd tegyük
előmelegített sütőbe és süssük készre. Közben készítsük el a vanília krémet.
Keverjünk össze 500 ml tejet, 4 tojás sárgáját, 100 gramm cukrot és 50 gramm
lisztet egy lábasban, majd folyamatosan kevergetve forraljuk fel. Amikor
besűrűsödik, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ezután adjunk hozzá egy
csomag vaníliás pudingport és keverjük simára. Miután a tortalap kihűlt,
vágjuk ketté vízszintesen, majd kenjük meg a krémmel és fedjük be a másik
lapot. Díszítsük a tetejét vanília krémmel vagy tejszínhabbal, valamint
gyümölccsel vagy csokoládéreszelékkel. Íme, egy egyszerű és finom vanília
torta recept lépésről lépésre. Próbálja ki otthon is ezt a klasszikus
desszertet, hogy garantáltan mindenki elbűvöljön!
