A Vajdasági Sós
Háromszögek egy híres és tradicionális vajdasági sütemény, melynek készítése
nem bonyolult, de annál finomabb és ízletesebb. Ez a sós sütemény tökéletes
választás lehet vendégvárónak vagy akár egy könnyű vacsorának is. Az első
lépés a tészta elkészítése. Ehhez szükségünk lesz lisztre, sóra, cukorra,
tejre, élesztőre és vajra. Először is keverjük össze a lisztet, a sót és a
cukrot egy tálban. Majd öntsük hozzá a langyos tejet és az élesztőt, majd
gyúrjuk össze a tésztát. Végül adjuk hozzá a vajat, és gyúrjuk addig, amíg
sima tésztát kapunk. Miután elkészült a tészta, nyújtsuk ki vékonyra és
vágjuk kisebb háromszögekre. Az előkészített töltelékhez használjunk sajtot,
sonkát és tejszínt. A sajtot reszeljük le, a sonkát pedig apróra vágjuk. Majd
keverjük össze a sajt-sonka keveréket a tejszínnel. A következő lépésben
tegyük a tölteléket a tésztaháromszögekre és tekerjük fel őket. Az így
elkészült sós háromszögeket kenegessük meg tojással és szórjuk meg reszelt
sajttal. Végül süssük őket aranybarnára egy előmelegített sütőben. A
Vajdasági Sós Háromszögek elkészítése időigényes, de megéri a fáradságot,
hiszen garantáltan mindenki imádni fogja! Ám célszerű figyelembe venni, hogy
ez egy gazdag étel lehet, ezért inkább ünnepekre ajánlott fogyasztani.Így
készült el egy finom Vajdasági Sós Háromszög! Jó étvágyat kívánunk!
