Tejszínes Gombapörkölt

  A tejszínes
gombapörkölt az egyik kedvenc téli comfort foodom, ami egyszerűen és gyorsan
elkészíthető, ráadásul tele van ízletes gombával és krémes tejszínnel. Ha
szereted a gombát és a szaftos egytálételeket, akkor ez a recept garantáltan
el fog nyerni magának. Először is válassz friss gombát, például csiperkét
vagy barna gombát, és vágd fel őket vékony szeletekre. Egy lábasban piríts
meg egy vágott vöröshagymát olajon, majd add hozzá a gombaszeleteket, és pirítsd
őket aranybarnára. Ezután szórj rá egy evőkanál lisztet, és keverd össze a
gombákkal, hogy mindenhova jusson belőle. Öntsd fel alaplével vagy vízzel,
majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymával és friss
petrezselyemmel. Főzd lassú tűzön, amíg a pörkölt besűrűsödik és a gombák
megpuhulnak. Végül öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze az egészet néhány
percig. Tálald tészta vagy rizs mellé, esetleg friss zöldségekkel megszórva.
Egy kis reszelt sajt is jól passzol hozzá. Remélem kedvet kaptál kipróbálni
ezt az ínycsiklandó tejszínes gombapörkölt receptet otthon is! Egyszerűen
elkészíthető és igazi gasztroélményt nyújt minden falatja. Jó étvágyat
kívánok!