Tejföl Lefagyasztása

  A tejföl
lefagyasztása egy remek módja annak, hogy hosszabb ideig frissen tartsuk ezt
az alapvető tejterméket. Sokan azonban bizonytalanok azzal kapcsolatban, hogy
vajon tényleg megfelelő-e a tejföl fagyasztása. Először is fontos
megjegyezni, hogy a tejföl fagyasztása általában sikeres, azonban a textúra
kissé megváltozhat. A leghatékonyabb módszer a tejföl fagyasztására az, ha
kis adagokban fagyaszthatjuk le, így könnyebben tudjuk majd újrahasznosítani.
A következő lépés az, hogy kiválasszuk a megfelelő tárolóedényt. Legjobb
választás a légmentesen záródó műanyag vagy üvegtároló, amely megakadályozza
a levegő bejutását és így csökkenti a freezer burn (fagyasztásból eredő
szárazság) lehetőségét. Miután kiválasztottuk a tárolóedényt, öntsük bele kis
adagokban a tejfölt, majd jól zárjuk le. Fontos, hogy ne töltsük tele
teljesen a tárolót, mert a tejföl fagyasztás közben még növekedhet. Ha már
minden előkészület megtörtént, helyezzük el a tejfölt a mélyhűtőbe. Vegyük
figyelembe, hogy amikor kiolvasztjuk és felhasználjuk, az állaga kissé hígabb
lehet, mint korábban volt. Ennek ellenére tökéletesen használható még
sütéshez vagy főzéshez is. Összegezve tehát: bár némi változással járhat a
textúrája, de biztos lehetünk benne, hogy sikeresen le tudjuk fagyasztani és
később fel tudjuk használni a tejfölt. Így spórolhatunk pénzt és kerülhetjük
el az élelmiszerpazarlást is.