Szójabab Recept

  A szójabab egy
rendkívül sokoldalú és tápláló növény, amely számos egészségügyi előnnyel
rendelkezik. Rengeteg recept létezik, amelyekben a szójababot
felhasználhatjuk, így könnyedén beilleszthetjük az étrendünkbe. Az egyik
legelterjedtebb módja a szójabab elkészítésének az, ha megfőzzük és
salátákhoz vagy főételekhez adjuk hozzá. Ehhez először áztassuk be a
szójababot legalább 8-12 órára, majd főzzük meg sós vízben kb. 1 óra alatt,
vagy amíg megpuhul. Ezután már csak hozzá kell keverni a kívánt zöldségeket
és öntetet. Egy másik népszerű recept a szójabab burgersütés. Ehhez
pépesítsük össze a főtt szójababot egy kis hagymával és fokhagymával, majd
formázzunk belőle pogácsákat. Süthetjük serpenyőben vagy sütőben, és
tetszőleges feltétekkel tálalhatjuk. A szójababból készült tofu is nagyon
elterjedt. Ehhez először készítsünk szójababolajat, majd koaguláljuk meg
citromlével vagy egyéb savval. Amikor megsűrűsödött, nyomkodjuk ki a
felesleges nedvességet belőle, majd szeleteljük és süssük meg. Összességében
elmondható, hogy a szójabab sokféleképpen felhasználható ételeinkben, és
rengeteg egészségügyi előnnyel jár. Érdemes tehát kihasználni ennek az
izgalmas növénynek az adta lehetőségeket az étrendünkben!