A sütőtisztítás
fontos feladat otthonunkban, hiszen a rendszeres tisztítás nemcsak
esztétikailag fontos, de a sütő élettartamát is meghosszabbíthatja. A zsíros
lerakódások ugyanis nemcsak ronda látványt nyújtanak, de a sütő
teljesítményét is csökkenthetik. Az első lépés a sütő leürítése és az
állítható részek (polcok, tepsi) eltávolítása. Ezeket külön tisztítsuk meg
forró szappanos vízben vagy sütőtisztító folyadékkal. A következő lépés a
zsíros lerakódások eltávolítása. Erre több módszer is létezik: az egyik az
ecet és szódabikarbóna keverékével való tisztítás. Egy másik hatékony módszer
a boltban kapható sütőtisztító spray használata. Fontos, hogy mindig kövessük
az adott termék használati utasításait. Ha a sütő nagyon koszos és nehezen
tisztítható, akkor érdemes lehet használni egy sütőtisztító programot (ha van
ilyen funkció a sütőben), vagy kérni egy szakember segítségét. Végül ne
feledkezzünk meg a sütő külső részeinek tisztításáról sem. Használjunk meleg
szappanos vizet és puha rongyot, hogy megtisztítsuk a külső részeket is.
Összességében tehát fontos rendszeresen tisztán tartani a sütőnket, hogy
tovább élvezhessük annak használatát és elkerüljük a zsíros lerakódások
okozta kellemetlenségeket. Ne hagyjuk azonban túlzásba vinni a vegyszerek
használatát, inkább válasszunk természetesebb módszereket!