A Sulyán
Szaloncukor egy hagyományos magyar édesség, melyet karácsonykor és ünnepek
alkalmával fogyasztunk. A szaloncukor kis csomagolásba töltött cukorka,
melynek belsejében gyümölcsös, csokoládés vagy marcipános töltelék található.
1. A Sulyán Szaloncukrot először is az 1920-as években kezdték gyártani
Sulyán György cukrász és a cukorgyár tulajdonosa közreműködésével. Azóta az
évtizedek során vált a magyar ünnepek elengedhetetlen részévé. 2. A
szaloncukor gyártása hosszú folyamat, mely magában foglalja az apró csemege
cukorkák készítését, majd ezek bevonását csokoládéba vagy fondantba. 3. A
Sulyán Szaloncukor különlegességét az adja, hogy minden féle cukorgyár
tulajdonosa közreműködésével egyedi ízekkel és formákkal rendelkezik. Így
mindenkinek megtalálható a kedvenc változata, legyen az tradicionális
marcipán vagy modern cukorka. 4. Összességében elmondható, hogy a Sulyán
Szaloncukor egy igazi magyar édesség, mely összeköti a múltat és a jelen
ünnepeink során. Érdemes kipróbálni és részt venni ebben a hagyományban!