A sült padlizsán
egy igazán ízletes és egészséges étel, amely nagyon sokféleképpen
elkészíthető. A padlizsán gazdag rostokban és vitaminokban, így kiváló
választás lehet a vegetáriánusoknak vagy azoknak, akik szeretnének
egészségesebben étkezni. Az alap recept egyszerű: vágjunk vékony szeletekre
egy padlizsánt, sózzuk meg és hagyjuk állni 15-20 percig, majd öblítsük le és
töröljük szárazra. Ha szeretnénk, a szeleteket előtte még be is lehet áztatni
tejbe vagy vízbe, hogy ne legyen annyira keserű az íze. Ezután a szeleteket
kend be olajjal és fűszerezd ízlés szerint (pl. fokhagyma, bazsalikom,
oregano). Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és süsd 200 fokon kb. 30
percig, amíg aranybarnára sül. Közben fordítsd meg néha a szeleteket. Ha
szeretnéd feldobni az alap receptet, próbálj ki valamilyen tölteléket is!
Például egy kevés darált hússal vagy gombával megtöltve még ízletesebb lesz a
sült padlizsán. Vagy tálald sajttal és paradicsommal megszórva. A sült padlizsán
remekül passzol köretként húsokhoz vagy grillezett zöldségekhez is. Próbálj
ki új variációkat és készítsd el kedvenc fűszerezéseddel!Így garantáltan
mindenki imádni fogja ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt. Jó étvágyat!
