A süllő egy finom
húsból álló halfajta, amely kiváló alapanyag lehet a konyhában. Azonban sokan
félnek tőle, mert nem tudják, hogyan kell helyesen előkészíteni. Most
megosztok veletek néhány hasznos tanácsot és lépést, hogy sikeresen fel
tudjátok dolgozni a süllőt. 1. Először is fontos, hogy friss süllőt
vásároljunk. A friss halnak tiszta, fényes szeme van, és nem bűzlik. 2.
Amikor hazaértünk a halunkkal, mossuk meg alaposan hideg víz alatt. Ezután
szárítsuk le papírtörlővel. 3. A süllőt érdemes filézni, vagyis leválasztani
a húsát az uszonyaitól és a bőrétől. Ehhez éles késsel vágjuk be a húsát az
uszonyok mentén, majd óvatosan válasszuk le a bőrt róla. 4. Ha nem szeretnénk
filézni, akkor egészben is elkészíthetjük. Ebben az esetben tiszta hasító
késsel vágjuk ki a beleit, majd mossuk át jól belülről is. 5. A süllőt ízlés
szerint fűszerezhetjük citrommal, sóval, borssal vagy akár fokhagymával is.
6. A halat sütés előtt érdemes lisztezni vagy panírozni, hogy szép aranybarna
legyen a külsője. 7. A süllőt lehet grillezni, sütögetni serpenyőben vagy
akár sütőben is megsütni. Remélem ezekkel a tippekkel könnyebben boldogulsz
majd a süllő előkészítésével otthon is! Ne félj kísérletezni az ízekkel és
élvezd az egészséges és finom fogásokat!
