A sós karamellás
fagyi egy igazi különlegesség a fagylaltok világában. Az édes és sós ízek
tökéletes harmóniája teszi igazán különlegessé és vonzóvá ezt az ínyenc
desszertet. Az alapja a klasszikus vaníliafagyi, amelyhez sós karamellás
öntetet adnak hozzá. Ez az öntet készíthető cukorból, vajból és sós ízű
hozzávalókból, mint például sós mogyoró vagy sózott karamellcsipsz. Az öntet
elkészítése egyszerű, csak annyit kell tennünk, hogy felmelegítjük a cukrot
egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a vajat és a sót. Amikor az összetevők
elkeveredtek és szép aranybarnára sült a cukor, levesszük a tűzről és hagyjuk
kihűlni. Miután elkészült az öntet, a vaníliafagyit egy tálba tesszük, majd
rákanalazzuk a sós karamellás öntetet. Óvatosan összekeverjük, hogy az ízek
jól elvegyüljenek egymással. Ezután visszahelyezzük a fagyit a fagyasztóba,
hogy megdermedjen. Amikor már eléggé megfagyott, tálalhatjuk és élvezhetjük
ezt az isteni desszertet. A sós karamellás fagyi tökéletes választás lehet
egy nyári napon vagy akár egy hideg téli estén is. Az édes-sós ízkombináció
garantáltan lenyűgözi majd azokat is, akik eddig nem voltak oda a sós
édességekért. Próbáljátok ki ti is otthon és garantáltan nem fogtok csalódni!
