A sonkás
tésztasaláta egy könnyű, friss és ízletes étel, amely tökéletes választás
lehet egy nyári piknikre vagy vacsorára. A recept egyszerű és gyorsan
elkészíthető, így akár kezdő szakácsok is könnyedén elkészíthetik. Az alapok:
Első lépésként főzzünk meg egy adag tésztát sós vízben, majd hagyjuk kihűlni.
Ezután vágjunk fel sonkát kockákra és aprítsunk fel friss zöldségeket,
például paprikát, uborkát és paradicsomot. Összeállítás: Egy nagy tálban
keverjük össze a tésztát, sonkát és zöldségeket. Adjunk hozzá egy kevés
olívaolajat és citromlevet, valamint ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal
és esetleg friss zöldfűszerekkel. Tálalás: Miután alaposan összekevertük az
összetevőket, hagyjuk pihenni a hűtőben legalább egy órán keresztül, hogy az
ízek jól összeérjenek. Tálaláskor díszítsük friss petrezselyemmel vagy
snidlinggel. A sonkás tésztasaláta ideális választás lehet bármilyen
alkalmakra, legyen az egy családi ebéd, baráti összejövetel vagy akár munkahelyi
ebédidő. Egyszerűen elkészíthető, nagyon finom és laktató étel, amit
garantáltan mindenki imádni fog!
