A sertéshúsleves
egy klasszikus és nagyon népszerű étel, amelyet szinte minden konyhában
megtalálunk. A hagyományos sertéshúsleves elkészítése nem túl bonyolult, de
nagyszerű ízvilágot nyújt. Az alapja a jó minőségű sertéshús, amelyet
leveshúsként használunk fel. Fontos, hogy a hús ne legyen túl zsíros vagy túl
sovány, hanem kellően rostos, hogy ízes és tápláló levest kapjunk. A legjobb
választás a csontos hús, mivel az csodás ízt ad a levesnek. Az első lépés a
zöldségek előkészítése. Hámozd meg és vágd össze a sárgarépát, zellert,
hagymát és petrezselymet. Ezek az aromás zöldségek adják meg az alapízt a
levesnek. Egy lábasban kezd el pirítani egy kevés olajon a zöldségeket, majd
add hozzá a húst és pirítsd tovább pár percig. Amikor a hús enyhén megpirult,
öntsd fel vízzel és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és babérlevéllel.
Lassan főzd puhára az összetevőket, időnként leszedve a feljövő habot a
tetejéről. Ha szükséges, közben még vizet is adhatsz hozzá. Amikor minden
összetevő már puha és ízes, szűrd le a levest egy másik lábosba vagy tálba. A
főtt húst és zöldségeket szedd ki és válogasd át: ha kívánod, visszarakhatod
őket a levesbe, de sokan szeretik külön tálalni. A forró sertéshúsleves friss
petrezselyemmel megszórva és friss kenyérrel tálalva igazi csemege.
Egyszerűen elkészíthető étel, amely melegíti a testet és megnyugtatja a
lelket hideg téli napokon. Érdemes kipróbálni ezt az egyszerű receptet otthon
is!
