A serpenyős
kelbimbó egy egyszerű, de ízletes zöldségétel, melyet könnyedén
elkészíthetünk otthon is. A kelbimbó egy kis káposztafajta, melynek enyhén
keserű íze van, de sokféleképpen fel lehet dobni más hozzávalókkal. Először
is mossuk meg alaposan a kelbimbót, majd vágjuk ketté őket. Egy serpenyőben
pirítsunk fel egy kis vajat vagy olívaolajat, majd adjuk hozzá a kelbimbót.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és keverjük össze az egészet. Ha szeretnénk
még gazdagabb ízvilágot adni az ételnek, akár reszelt sajttal vagy pirított
dióval is megszórhatjuk. Amikor már szép aranybarnára sült a kelbimbó,
tálalhatjuk is az ételt. A serpenyős kelbimbó remek választás lehet egy
egyszerű és gyors vacsorának, illetve kiváló köretként is szolgálhat más
fogásokhoz. Emellett tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal is, így
egészséges választás lehet bárki számára. Próbáljátok ki ti is ezt az
egyszerű receptet, és fedezzétek fel a kelbimbó ízét és jótékony hatásait!