A savmentes
paradicsom fajták egyre népszerűbbek a kertészek körében, hiszen sokan nem
kedvelik a hagyományos paradicsomok savanykás ízét. Ezek a speciális fajták
viszont édesek és zamatosak, így ideálisak salátákhoz, szószokhoz vagy akár
frissen is fogyasztva. 1. Hogyan termesszük: A savmentes paradicsomok
ugyanúgy nevelhetők, mint bármely más fajta. Fontos azonban odafigyelni a
megfelelő öntözésre, tápanyagellátásra és napfényre. 2. Népszerű fajták: A
legelterjedtebb savmentes paradicsomfajták közé tartozik például az ‘Apero’,
a ‘Dolcetto’ vagy a ‘Orange Blossom’. Ezek mindegyike különleges zamattal
rendelkezik és könnyen nevelhető. 3. Miért érdemes kipróbálni: Ha eddig nem
kedveltük a paradicsomot a savanykás íze miatt, érdemes lehet kipróbálni
ezeket a savmentes fajtákat. Így könnyen bevonhatjuk őket az étrendünkbe is.
4. Hol lehet beszerezni: Az egyre növekvő keresletnek köszönhetően ma már
könnyedén beszerezhetők a savmentes paradicsomok magok vagy palánták, akár
online webáruházakban is. Összességében tehát elmondható, hogy a savmentes
paradicsom fajták ideális választás lehetnek mindazoknak, akik szeretnék
élvezni a paradicsom ízét anélkül, hogy kellemetlen mellékízeket éreznének.
Érdemes kipróbálni ezeket az új és izgalmas fajtákat a következő kertészeti
szezonban!