Rusztikus Bagett

  A rusztikus bagett
egy egyszerű, de ízletes francia kenyér, melyet otthon is könnyedén
elkészíthetünk. A bagett tipikusan hosszúkás alakú és ropogós héjú, belül
pedig puha és léggömbös szerkezetű. Az első lépés a rusztikus bagett
elkészítéséhez az előkészületek fontosságára összpontosítani. Ehhez
szükségünk lesz lisztre, élesztőre, sóra és vízre. Fontos, hogy minőségi
alapanyagokat használjunk, hiszen ezek adják majd a kenyér karakteres ízét.
Miután elkészítettük a tésztát és megkevertük az összetevőket, következik a
dagasztás fázisa. Egy jó minőségű dagasztógép segítségével könnyedén
összeállíthatjuk a tésztát, majd hagyjuk pihenni egy órán át. A következő
lépésben formázzuk meg a bagetteket hosszúkás alakúvá és helyezzük őket
sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk megint pihenni 30-40 percig, majd vágjuk
be a tetejüket. Végül süssük ki a bagetteket forró sütőben, amíg aranybarna
nem lesz a héjuk. A sütés végén hagyjuk őket kihűlni egy kicsit, majd már
fogyaszthatjuk is őket frissen vagy akár melegen. A rusztikus bagettek
tökéletes kiegészítői lehetnek akár egy finom levesnek, salátának vagy
szendvicsnek is. Érdemes kipróbálni otthon is ezt az egyszerű receptet,
hiszen így garantáltan frissebb és ízletesebb kenyeret élvezhetünk!