A rizs főzése
mikróban gyors és egyszerű módja annak, hogy finom köretet készítsünk az
étkezéshez. Sokan tartanak attól, hogy a mikrohullámú sütőben főzött rizs nem
lesz olyan ízletes, mint a hagyományos módon elkészített változat, de ha
betartjuk néhány alapvető szabályt, akkor garantáltan jó eredményt érhetünk
el. Először is fontos kiválasztani a megfelelő típusú rizst. A legjobb
választás a hosszú szemű fehér rizs, mivel ez a fajta a legjobban fő meg
mikróban. Mossuk át alaposan a rizst hideg víz alatt, amíg az áttetsző nem
lesz. Ezzel eltávolíthatjuk a felesleges keményítőt és megakadályozhatjuk,
hogy összeragadjon főzés közben. Méréskor minden 1 csésze rizshez 2 csésze
vizet vagy húslevest használjunk. Ha szeretnénk ízesíteni, adjunk hozzá sót
vagy bármilyen egyéb fűszert az ízlésünk szerint. Azután helyezzük a vizet és
a rizst egy mikrohullámú sütőbe való edénybe, fedjük le és főzzük magas
hőfokon kb. 10-15 percig. Fontos, hogy ne keverjük meg közben a rizst, mert
ezáltal csak összeragadhat. Ha elkészült, hagyjuk állni néhány percig
lefedve, hogy magába szívja a maradék nedvességet és ízeket. Összegezve, a
rizs főzése mikróban könnyű és gyors módszer, ami időt és energiát takaríthat
meg számunkra. Csak néhány egyszerű lépést kell betartanunk ahhoz, hogy
tökéletesen főtt és ízes köretet kapjunk az étkezéshez.Így már nincs mentség
arra, hogy ne készítsünk finom rizst otthon mikróban!
