A retek saláta az
egyik könnyen elkészíthető, egészséges és frissítő étel, amelyet bármikor
fogyaszthatunk. A retek kiváló forrása a C-vitaminnak és rostoknak, így
segíthet az immunrendszer erősítésében és a emésztés javításában is. Hogyan
készítsünk retek salátát? 1. Először mossuk meg alaposan a retkeket, majd
vágjuk vékony karikákra vagy reszeljük le őket egy tálba. 2. Adjunk hozzá egy
kevés sót és borsot ízlés szerint. 3. Öntsünk hozzá egy kevés olívaolajat és
citromlevet, majd keverjük össze alaposan. 4. Opcionálisan hozzáadhatunk még
apróra vágott petrezselymet vagy friss zöldfűszereket is. 5. Hagyjuk állni
pár percig, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk frissen. A retek saláta
remek választás lehet egy könnyű ebéd vagy vacsora részeként, de akár
köretként is fogyaszthatjuk más fogások mellé. Frissességével és
egyszerűségével mindenki szívesen fogja elfogyasztani! Jó étvágyat!
