Régi Kakaós Kalács Recept

  Régi Kakaós Kalács
Recept Ha nosztalgiával gondolunk vissza gyermekkorunk ízletes ételeire,
biztosan sokaknak eszébe jut a kakaós kalács. Az illata és íze valóban
felejthetetlen, és szerencsére nem is olyan bonyolult elkészíteni, mint sokan
gondolnák. Most megmutatom nektek a régi kakaós kalács receptjét lépésről
lépésre. Hozzávalók: – 50 dkg liszt – 25 dkg vaj – 2 dl tej – 1 kocka élesztő
– 10 dkg cukor – 2 evőkanál kakaópor – csipet só – vaníliás cukor – tojás a
kenéshez Elkészítés: 1. Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben egy csipet
cukorral. 2. A lisztet szitáljuk egy tálba, majd morzsoljuk el benne a vajat.
3. Adjuk hozzá a feloldott élesztőt, cukrot, kakaóport, sót és vaníliás
cukrot, majd gyúrjunk egy puha tésztát. 4. Hagyjuk kelni legalább fél órát.
5. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra. 6. Kenjük meg
vízzel vagy tojással a tészta felét, majd hajtsuk rá a másik felét. 7.
Vágjunk bele diagonális vonalakat, majd fonjuk össze azokat. 8. Helyezzük
sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg tojással és hagyjuk kelni még
legalább fél órát. 9. Süsük előmelegített sütőben kb. 180 fokon 30-40 percig,
amíg szép aranybarnára sül. És voilà, már is kész a finom régi kakaós kalács!
Jó étvágyat hozzá!