A puding krém egy
finom és könnyű desszert, amelyet nagyon egyszerű elkészíteni, ráadásul vaj
nélkül is isteni finom lehet. A recept alapja általában a pudingpor, amit
tejjel felfőzünk és hagyunk kihűlni. Ezt követően hozzáadhatunk ízlés szerint
cukrot vagy édesítőt, valamint vanília vagy más ízesítőket. Az elkészült
pudingkrémet tálalhatjuk önmagában, vagy akár sütemények vagy palacsinták
töltelékeként is. Ha szeretnénk feldobni a desszertünket, könnyedén hozzáadhatsz
gyümölcsöt, csokoládét vagy diót is. A vaj nélküli verziója sokkal könnyebb
és egészségesebb alternatíva lehet, hiszen kevesebb kalóriát tartalmaz, mégis
ugyanolyan finom és krémes lesz. Ráadásul ezzel az egyszerű recepttel akár
egészségesebb desszertet is készíthetsz magadnak és családodnak. Íme egy
egyszerű pudingkrém recept vaj nélkül: Hozzávalók: – 1 csomag vaníliás
pudingpor – 5 dl tej – 2 evőkanál cukor vagy édesítőszer – ízlés szerinti
ízesítő (pl. vanília aroma) Elkészítés: 1. Egy lábasban keverjük össze a
pudingport a tejjel. 2. Főzzük fel a keveréket közepes lángon állandóan
kevergetve, amíg besűrűsödik. 3. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. 4.
Keverjük bele a cukrot vagy édesítőt, valamint az ízesítőt. 5. Tegyük a
pudingkrémet tálba vagy kis poharakba, majd hagyjuk kihűlni a hűtőben
legalább 1 órán át. Reméljük, hogy ezzel az egyszerű recepttel te is kedvet
kapsz a vaj nélküli pudingkrém elkészítéséhez, és élvezni fogod ennek az
egyszerű, de mennyei finom desszertnek az ízét! Jó étvágyat!