Piritott Káposzta

  A piritott káposzta
egy egyszerű, de rendkívül finom és tápláló étel, amely könnyen elkészíthető
otthon is. A recept alapja a friss káposzta, amit szeletekre vágunk és
serpenyőben pirítunk olajon vagy vajon. Az első lépés az, hogy válasszunk egy
friss és ropogós káposztát a konyhánkba. Vágjuk fel vékony szeletekre, majd
mossuk meg alaposan. A következő lépésben hevítsünk fel egy serpenyőt olajjal
vagy vajjal, majd adjuk hozzá a káposztát. Pirítsuk meg közepes lángon,
időnként megkeverve, amíg aranyszínűre nem sült. A piritott káposzta
ízesítéséhez használhatunk sót, borsot, fokhagymát vagy akár fűszereket is.
Ha szeretnénk még gazdagabb ízt adni neki, akár reszelt sajtot is szórhatunk
rá. A piritott káposzta remekül passzol húsételek mellé köretként, de akár
önálló fogásként is fogyaszthatjuk. Gazdag rost- és vitaminforrás, emellett
könnyen emészthető is. Összességében tehát elmondható, hogy a piritott
káposzta egyszerű és gyorsan elkészíthető étel, amelynek elkészítése során
csak néhány alapanyagra van szükségünk. Próbáljuk ki otthon is ezt az
egészséges és finom fogást!