Pesto Recept

  A pesto egy olasz
eredetű zöld szósz, melynek alapvető hozzávalói bazsalikom, fenyőmag,
parmezán sajt, fokhagyma és olívaolaj. A pesto tökéletesen passzol
tésztákhoz, salátákhoz, szendvicsekhez vagy akár húsételek mellé is. A pesto
elkészítése rendkívül egyszerű és gyors. Első lépésként mossuk meg alaposan a
bazsalikom leveleket, majd szárítsuk meg őket. Ezután tegyük a bazsalikomot a
turmixgépbe vagy mozsárba, adjuk hozzá a fenyőmagot, reszeljük bele a parmezán
sajtot, adjunk hozzá egy gerezd fokhagymát és öntsünk rá olívaolajat. Ezután
turmixoljuk vagy mozsárból keverjük össze az összetevőket, amíg egy krémes
állagú szószt nem kapunk. Ha túl sűrűnek találod a pestot, adj hozzá még
olívaolajat vagy egy kevés vizet. Ha pedig túl sósnak érzed, akkor adj hozzá
még bazsalikom levelet vagy reszelj bele több parmezán sajtot. A frissen
elkészített pesto legfinomabb ízét akkor érheted el, ha azonnal felhasználod.
Ha pedig maradék marad belőle, tárold légmentesen lezárva üvegben a
hűtőszekrényben pár napig. Próbáld ki ezt az egyszerű és ízletes pesto
receptet otthon is, és garantáltan elvarázsol minden étkezést!