A parajpüré egy
egészséges és könnyen elkészíthető étel, amelynek számos jótékony hatása van
a szervezetre. A paraj egy zöld levelű zöldségféle, amely tele van
vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így rendkívül fontos az egészséges
táplálkozásban. Az előkészítés során a parajt meg kell mosni, majd le kell
vágni a vastag szárától. Ezután felaprítjuk és egy serpenyőben pár perc alatt
megpároljuk egy kevés olívaolajon. Amikor már puha, hozzáadhatunk fűszereket
ízlés szerint, például fokhagymát vagy petrezselymet. Ha szeretnénk krémesebb
állagú pürét készíteni, akkor turmixgépbe is tehetjük a megpárolt parajt, és
hozzáadhatunk egy kis tejet vagy tejszínt. Így még finomabb lesz az ételünk.
A parajpüré kiváló köret lehet húsok mellé, de akár önálló fogásként is
fogyaszthatjuk. Magas rosttartalmának köszönhetően segít az emésztésben és
jóllakottság érzetét is fokozza. Összességében a parajpüré egy könnyen
elkészíthető és egészséges étel, amelynek rendszeres fogyasztása sok pozitív
hatással lehet a szervezetünkre. Érdemes tehát beiktatni az étrendünkbe ezt a
finom fogást!
