A paradicsommártás
az egyik legnépszerűbb és legkönnyebben elkészíthető mártás, amit szinte
mindenki szeret. Egy igazi klasszikus, ami tökéletes kiegészítő lehet
bármilyen tészta vagy húsétel mellé. Az alapja általában a paradicsom,
hagyma, fokhagyma és olívaolaj keveréke, amit egyszerűen összeturmixolunk és
fűszereket adunk hozzá ízlés szerint. A mártás elkészítése nem igényel sok
időt és energiát, így akár gyors vacsoraként is elkészíthetjük. Először is
vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát apróra, majd pirítsuk meg egy kis
olívaolajon egy lábasban. Adjunk hozzá felkockázott paradicsomot (lehet friss
vagy konzerv is), sót, borsot és egy kis cukrot a savanykás íz
ellensúlyozására. Főzzük lassú tűzön kb. 15-20 percig, hogy összeérjenek az
ízek és a paradicsom összeessen. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá egy
kis vizet vagy paradicsomlévet. Végül turmixoljuk át az egészet simára és ha
szükséges, szűrjük át egy szitán, hogy eltávolítsuk a darabos részeket. Ízlés
szerint adhatunk hozzá bazsalikomot, oreganót vagy más fűszereket is. Íme,
néhány egyszerű lépésben elkészült a tökéletes paradicsommártás, amit
tésztával vagy hússal tálalva garantáltan elnyeri majd a család és barátok
tetszését. Jó étvágyat!
