Paprikakrém Télire

  Az őszi
paprikaszezonban érdemes kihasználni a friss paprikák bőségét, és elkészíteni
belőlük egy finom paprikakrémet, amelyet télire is eltehetünk. Ez a krém
tökéletes kiegészítője lehet számos ételnek, és egy igazi kulináris élményt
nyújt. Először is meg kell válogatnunk a legjobb minőségű paprikákat, amelyek
lehetőleg érett és ízletesek legyenek. Miután megtisztítottuk és felvágtuk
őket, megpirítjuk őket egy serpenyőben olívaolajon, hogy kihozzuk belőlük az
ízeket. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, vöröshagymát és paradicsomot, hogy
még gazdagabbá tegyük az ízeket. Fűszerekként használhatunk oreganót,
bazsalikomot vagy akár chilit is, hogy picit pikánsabb legyen az íze. Amikor
minden összetevő jól összeérlelődött a serpenyőben, áttesszük őket egy
turmixgépbe, és pépesítjük őket simára. Ha szeretnénk hosszabb ideig tárolni
a paprikakrémet, sterilizált üvegekbe kanalazzuk át őket, majd zárjuk le jól.
Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy élvezzük ezt az aromás és ízletes
paprikakrémet hidegen vagy melegen is. Ízesíthetjük vele szendvicseinket,
tésztáinkat vagy akár húsételeinket is. A paprikakrém télire való elkészítése
nemcsak finom és egyszerű, de remek módja annak is, hogy az őszi idény
gyümölcseiből a hidegebb hónapokra is tartalmas és ízletes csemegét
készítsünk magunknak. Ne habozzunk kipróbálni ezt a receptet otthon!