Az osztrigaszósz
egy ízletes, tengeri eredetű szósz, melynek alapja az osztrigalé. Gyakran
használják a kínai és thai konyhában, de más ázsiai ételekhez is remekül
passzol. Ha szeretnéd elkészíteni otthon ezt a finom szószt, kövesd ezeket a
lépéseket: 1. Vásárolj friss osztrigát vagy osztrigalét a helyi piacról vagy
ázsiai élelmiszerboltból. 2. Ha friss osztrigát vásároltál, először nyisd ki
őket, majd válogasd ki a húsukat az osztriga héjából. 3. Ha osztriga helyett
osztrigalét használsz, egyszerűen öntsd egy tálba vagy serpenyőbe. 4. Adj
hozzá néhány alapvető összetevőt a szószhoz, mint például szójaszószt,
rizsecetet, cukrot és borsot. 5. Keverd össze alaposan az összetevőket, majd
melegítsd fel a szószt alacsony hőfokon addig, amíg az összes ízek jól össze
nem keverednek. 6. Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint még adhatsz hozzá
fűszereket vagy ízesítőket. 7. Ha elkészült a szósz, tálald az ázsiai ételek
mellé és élvezd az ízek harmóniáját. Az osztrigaszósz könnyen elkészíthető
otthon is, és garantáltan feldobja az ázsiai ételeid ízét. Próbáld ki te is
ezt a finom és egyszerű receptet!