A medvehagyma egy
finom és egészséges növény, amelyet tavasszal lehet begyűjteni az erdőkben.
Azonban ha szeretnénk élvezni ezt a zöld ínyencséget egész évben, érdemes
tartósítani. Az egyik legnépszerűbb módszer a medvehagyma tartósítására az
olajban való eltartása. Ehhez egyszerűen apró darabokra vágott medvehagymát
kell egy üvegbe tenni, majd felönteni olívaolajjal. Így hűtőszekrényben akár
hónapokig is eláll. Egy másik lehetőség a medvehagyma szárítása. Ehhez meg
kell mosni és alaposan megszárítani a leveleket, majd szellős helyen,
árnyékban hagyni őket. Amikor teljesen kiszáradtak, érdemes légmentesen
záródó üvegbe tenni őket. Így akár fűszerként is használhatjuk őket télen. Ha
szeretnénk inkább pestót készíteni medvehagymából, akkor érdemes apróra vágni
a leveleket, majd összekeverni olívaolajjal, parmezánnal és magokkal (például
dióval vagy mandulával). Ezt a keveréket is könnyedén befagyaszthatjuk és
télen elővenni. Összességében a medvehagyma tartósítása nem igényel sok
komplikált lépést, viszont rengeteg módon lehet élvezni ezt a finom növényt
egész évben. Érdemes kipróbálni ezeket az egyszerű módszereket, hogy mindig
kéznél legyen ez az ínycsiklandozó növény!
