A marinara szó
olasz eredetű, és egy nagyon népszerű paradicsom alapú szószfajta neve. A
marinara szósz nagyon egyszerű és könnyen elkészíthető, és a legtöbb
háztartásban megtalálható alapanyagokból készül. Az első lépés a marinara
szósz elkészítéséhez az olívaolaj felmelegítése egy serpenyőben. Ezután
hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, és párszor átforgatjuk, hogy
megpiruljon, és kiadja az aromáját. Miután a fokhagyma már megpirult,
hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz.
Ezután jön a fő összetevő, a paradicsomszósz. Friss vagy konzervált
paradicsomból is lehet készíteni, attól függően, hogy mennyi időnk van rá.
Ezután ízlés szerint hozzáadhatunk oregánót, bazsalikomot, sót és borsot. Az
ízek összeérnek és közösen adják ki a karakteres marinara szószt. Egy kis
cukor is segíthet enyhíteni a paradicsom savasságát. Ha még krémesebb
szeretnénk az elkészült szószt, hozzáadhatunk egy kis tejszínt vagy vajat is.
Ezekkel az extra hozzávalókkal még gazdagabbá tehetjük a marinara szószt.
Végül egy forró tésztával vagy pizzával tálalva igazi olasz ízekkel lehetünk
gazdagabbak. A marinara szósz nagyszerű választás lehet azoknak, akik
egyszerűen és gyorsan szeretnének finom ételt készíteni otthon.Így könnyen
varázsolhatunk igazi olasz hangulatot az asztalunkra a marinara segítségével.
